Deri ayakkabının bakımı nasıl yapılır?

Deri ayakkabının bakımı nasıl yapılır?
  • Ayakkabılarınızı en fazla 2 gün üst üste giymeniz tavsiye edilir. Gün aşırı farklı ayakkabılar giymek ayakkabınızın ömrünü uzatır.
  • Ayakkabınız bağcıklı ve çok kirlenmiş ise ilk olarak bağcıklarını çıkarın ve ardından bağcıkları elinizde sabunlayarak yıkayın. Çamaşır makinesinde bağcıkları yıkamanın herhangi bir sakıncası yoktur.
  • Ayakkabınızı görünen kirlerden yumuşak bir ayakkabı fırçası ile arındırabilirsiniz.
  • Nemli bir bez yardımı ile ayakkabı yüzeyini dairesel hareketler ile temizleyin.
  • Eğer yüzeyde kar ve yağmur kaynaklı dalgalanmalar var ise boş kaba su ve sadece 1 damla sıvı sabun damlatarak suyu karıştırın ve yine bir bez yardımı ile ayakkabı yüzeyine dairesel uygulama ile detaylı temizliğini yapabilirsiniz. Dalgalanma yoksa bu işleme gerek yoktur.
  • Ayakkabıdan sabunlu suyu nemli bir bez ile arındırıp serin bir odada kurutun.
  • Son olarak parlatmak için deri ayakkabı cilası, deri boyası veya parlatma süngeri kullanabilirsiniz. Deri ayakkabı cilanız yok ise bu işlemi vazelin ile yapabilirsiniz. Kuru bir bez veya süngere cila veya vazelinden az miktarda alıp ayakkabı yüzeyinde dairesel hareketler ile uygulayarak parlatın ve işlem tamam. Anlatması uzun gibi gelse de bu işlem sadece 2-3 dakikanızı alır ve şık deri ayakkabınızın ömrünü uzatır.

Eğer güneşte ve ısıtıcı ile kurutma yaparsanız deride çatlama veya lekelenmeler meydana gelebilir. Bu temizleme işleminde dikkat etmeniz gereken sabunlu suyu ayakkabıdan iyi arındırmak gerekir. Eğer sabun köpüğü kalır ise ayakkabıda dalgalanma olabilir. Deri ayakkabıyı hiç bir zaman çamaşır makinası veya kurutma makinesinde yıkayıp, kurutmamak gerekir. Gün boyu ayakkabı ile durmak zorundaysanız, ayak sağlığınız ve ayakkabının ömrünü uzatmak için ayakkabının gün aşırı değiştirilmesinde fayda vardır. Sağlıkla kalın…

Etiketler: Deri ayakkabı makinede yıkanır mı?
Eylül 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR